En ny og større reiselivsregion

Bergen reiselivslag har blitt utvidet med 10 nye kommuner. I februar har det blitt arrangert kick-off-møter på Panorama Hotell & Resort og Alver Hotel for den nye satsingen på reiselivet i vest og Nordhordland.

Rongesundbrua - Øygarden. Foto: Silje Marie Alden @AldenFoto

Rongesundbrua – Øygarden. Foto: Silje Marie Alden @AldenFoto

Overgangen til en ny og større reiselivsregion skjedde allerede i 2017. De 10 kommunene Fjell, Sund og Øygarden i vest og Lindås, Meland, Radøy, Austrheim, Fedje, Masfjorden og Modalen i nord undertegnet avtale om samarbeid i juni 2017. Bergen reiselivslag har inkludert regionen i alle våre publikasjoner og markedsføring. Dette vil bli betydelig forsterket fra 2018.

Bergensregionens nye destinasjonsselskap omfatter dermed en region på 350.000 innbyggere. Målet å skaffe flere lønnsomme turister til regionen, få dem til å bli lenger og får gjestene til å oppleve mer i regionen.

1.10.2017 ble jeg tilsatt som prosjektleder for regionen som omfatter de 10 nye kommunene. Jeg er selv fra Knarvik og kjenner regionen godt. Tiden fram til nå i starten har blitt brukt  på å bli kjent med aktørene i bransjen. Vi har en fantastisk natur, nær Bergen, som byr på spennende opplevelser. Jeg har stor tro på at vi i fellesskap skal klare å lage en sterk region i møte med internasjonal konkurranse om gjestene.

Regionen vest og nord for Bergen komplementerer reiselivsproduktet innen naturbaserte opplevelser. Her er du nær storbyen samtidig som du kommer deg «off the beaten track». Min viktigste oppgave blir i fellesskap med aktørene å vise hvilke perler vi har, litt utenfor allfarvei i fjord- og kystlandskapet.

Nettverksmøter i vest og nord
Det er opprettet en nettverksgruppe for vest og nord. Hovedformålet med disse er å styrke kompetansen i reiselivsklyngen, samt legge forholdene til rette for produktutvikling. Allerede på første møte så vi effekten av å komme sammen. Flere aktører pratet sammen om nye sammensatte produkter. Første møtet i nettverk vest var 5.2. på Panorama Hotell & Resort, mens nord hadde sitt første møte den 12.2 på Alver Hotel. Begge møtene var svært godt besøkt og totalt deltok over 100 personer.

Du kan lese mer om prosjektet ved å laste ned prosjektplanen til Region Bergen her (den operative delen er beskrevet i kap. 11).

Er du reiselivsaktør i en av de 10 kommunene, kan du også bli med i vår nettverksgruppe på Facebook.

Ønsker du mer informasjon kan du ta kontakt med undertegnede.

frode-nergaard-fjeldstad

Frode Nergaard Fjeldstad
Prosjektleder Region Bergen
Bergen Reiselivslag / Bergen Tourist Board
Epost: frode@visitbergen.com
Tlf: 99 15 25 15

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s