Reiselivsdirektør i Bergen Ole Warberg slutter

Reiselivsdirektør i Bergen og vår leder for Bergen Reiselivslag slutter for å gå over i en ny virksomhet. Gode utsikter gjør det positivt å kunne gi stafettpinnen videre. 

Gjennom over 20 år har Bergen Reiselivslag under Ole Warbergs ledelse tatt del i en utrolig reise sammen med målrettede medlemsbedrifter, et stort engasjement fra offentlige og fantastiske kolleger. På denne tiden har vi sett at reiselivet har vokst i både volum og lønnsomhet i henhold til mål og strategier vi har arbeidet etter. Vi har nå over to og en halv gang flere besøkende enn ved reisens begynnelse.  Det investeres sterkt i reiselivet i Bergen i disse tider. Sammen med gode trender vil det utvilsomt være et stort potensial for fortsatt vekst i årene som kommer.

Ole Warberg
Foto: Helge Hansen

Stafettpinnen kan gå videre

– Med de siste års positive hendelser for både virksomheten og for reiselivsbyen Bergen, vil jeg kanskje kunne mene at det kan være en god tid å «gi seg på topp» nå og gi stafettpinnen videre, sier Ole Warberg.

Det har vært arbeidet langsiktig og med klare mål i mange år. Arbeidet har vist kontinuitet og aktører innen overnatting, servering, handel, transport, kultur og opplevelser har vært godt samlet i dette arbeidet. Det har også vært en usedvanlig god styrke at Bergen kommune har vært sterkt involvert og engasjert. Likeså fylkeskommunen.

– Ole Warberg har vært en engasjert og dyktig person som gjennom mange år har holdt troppene samlet og vist veien videre til nye mål, kan styreleder Asle Prestegard fortelle.

– Bergen Reiselivslag er i dag et ledende destinasjonsselskap i Norden, har en god økonomi og en dyktig stab som alltid vil det beste for både medlemsbedrifter og samfunnet som helhet.

Bergen Reiselivslag med en trygg plattform for en fremtid med potensial 

 • Reiselivslaget er på plass i nye og samlede lokaler, noe som gir gode synergier. Siste ansettelser og opplæringer som vil skape stabilitet og fremgang i årene som kommer er gjort.
 • Vi har lykkes med å foreta en digital dreining i våre markedsaktiviteter og skapt engasjement fra medlemmene og resultater for næringen
 • Økonomien i Vertskapssenteret har fått en sunn drift med økte tilskudd samt hatt suksess med omsetningsøkning som gir netto bidrag til driften. Ny og dyktig ledelse på plass og gode relasjoner til de største aktørene på salg/distribusjon og til alle medlemsbedrifter.
 • Vi har en god og respektert plattform i det videre samarbeid med offentlige myndigheter som kommune og fylke, men også til andre virkemiddelapparater.
 • Et regionalt samarbeid er på plass med 10 omegnskommuner, noe som også styrker hele regionens attraksjonskraft som opplevelsesdestinasjon og drivkraft til å reise her.
 • Det er sikret en ny finansiell l periode med tilskudd fra fylkeskommunen til fellesprosjekter. Det er startet et arbeid med tanke på fylkessammenslåing i 2020.
 • Samarbeidsrelasjoner med fokus på tilgjengelighet, spesielt gjennom FlyBGO er styrket med tanke på ruteutvikling som forutsetning for vekst.
 • Det er gitt en ny dimensjon til Bergen med utviklingen av Bergen Flesland som subdestinasjon.
 • UNESCO Matby er etablert og gir Bergen større attraksjonskraft.
 • Vi vil ila våren 2018 fastsette en ny strategisk reiselivsplan for Bergen. En ny strategiplan for Bergen Reiselivslag og en ny design/ kommunikasjonsplan skal også være på plass medio 2018.
 • Cruisestrategien for Bergen hvor vi har vært førende er i god utøvelse med tanke på tåleevne, råderett og påvirkninger til miljø.
 • Innspill til Stortingsmelding og utøvende nasjonale planer har fått fokus vår vei med satsinger på både storby, innfallsporter, MICE, kultur og mat.

Ole Warberg, styreleder i NHO Reiseliv
Foto: Helge Hansen

Ole Warberg sine nye muligheter

Ole Warberg vil 1. juni 2018 tre inn i rollen som konserndirektør for Magic Norway AS. Selskapet med over 200 ansatte favner i dag over en rekke selskaper innen handel, overnatting og uteliv.  Selskapet driver i dag kjøpesentrene Xhibtion, Kløverhuset, 4 hoteller, 9 spisesteder og flere selskaper og segmenter som skal utvikles med tanke på vekst i årene som kommer. Selskapet er eid av AB Eiendommer hvis eierskap er i Bergen.

– Det er naturlig vemodig å forlate et langt og godt arbeide i Reiselivslaget. I mitt nye virke vil jeg heldigvis fremdeles være med å utvikle for ny og lønnsom vekst innen reiselivet. Nye utfordringer og muligheter vil avgjort gjøre neste reisende også spennende.

Kontaktpersoner:

 • – Styrets leder Asle Prestegard, regiondirektør Scandic Hotels. Telefon 922 02 432.
 • – Reiselivsdirektør Ole Warberg. Telefon 906 23 110. Epost ole@visitBergen.com.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s