Chef Christopher Haatuft - Photo Bonjwing Lee_edited

HVORDAN LYSVERKET RESTAURANT FIKK 1.000 BESTILLINGER FRA USA

Aktivt pressebearbeidelse gir resultater! Se hvordan Lysverket Restaurant fikk 1.000 bestillinger fra USA etter en artikkel i New York Times og aktive kampanjer opp mot direkte flyrute til Bergen.

Hvert år er Bergen Reiselivslag vertskap og koordinator for 400 til 600 mediebedrifter fra hele verden.  Arbeidet med disse oppgavene er en viktig del av vår strategi og knyttes opp mot vår strategiske plattform og aktiviteter i utvalgte markeder. Slike organiserte turer mot ferie- og fritidsmarkedet gjør vi alene eller sammen med Innovasjon Norge og Fjord Norge.

Formålet med medieturer er å motivere til gode artikler og filmer som skaper reiselyst til Bergen og dermed kjøp av reiselivsprodukter.

I april 2017 var som kjent Bergen vertskap for Norwegian Travel Workshop. På utstillingsområdet for vår presentasjon av UNESCO Matbyen var åtte av byens gode restauranter til stede.

Oversiktsbilde matstand på NTW i Bergen 2017

Lysverket på matstanden på NTW i Bergen 2017

Lysverket som en av disse ble i dialogen med Innovasjon Norge invitert til å være frontfigur i en internasjonal digital satsing i produksjonen «Table Tales from Norway».

Filmen i ulike varianter ble lansert høsten 2017 og har fått meget gode score. Per januar 2018 har de ulike variantene på flere språk totalt hatt nesten 1 million seere på YouTube! Bergen Reiselivslag fulgte blant annet opp med digitale kampanjer med økte finansielle tilskudd fra Bergen kommune i henhold til satsingen på mat.

Table Tales YouTube

Se versjonen som ble brukt for Table Tales-kampanjen i USA.
Det er også laget en lengre versjon av filmen.

En viktig forutsetning for vekst er god tilgjengelighet fra markedene. Som kjent har det vært en satsing fra regionen på å få direkte fly fra USA. I 2017 hadde vi fly fra både Boston og New York samt gode forbindelser via hub’er som Reykjavik, London, Amsterdam, København, Oslo mfl. I tillegg har valutakursen vært fordelaktig.

For å styrke interessen for nye ruter ble kampanjer i USA med Innovasjon Norge i spissen styrket, blant annet med matfilmen fra Bergen og kampanjer opp den direkte flyforbindelsen med Norwegian.

Bearbeidelse av media er også en del av slikt arbeid. Flere presseturer ble organisert. Herav også tematisert rundt mat.

RESULTAT: Gode flyruter, aktiv markedsføring, tett samarbeid og gode produktopplevelser ga over 1.000 bestillinger på få uker til Lysverket.
Bergen økte antall gjestedøgn på hoteller fra USA med 63 % prosent til 125.000 i Bergen. Dermed også mange kunder også til andre serveringssteder.

New York Times har hatt flere presseturer til Bergen og Norge, og har produsert mange artikler.

https://www.nytimes.com/interactive/2017/06/29/travel/what-to-do-36-hours-in-bergen-norway.html

https://www.nytimes.com/interactive/2017/05/16/travel/on-the-water-europe-rivers-lakes-and-coastlines.html

https://www.nytimes.com/2017/12/26/travel/10-bargain-destinations-for-2018.html

Artikkel med Christopher Haatuft på Lysverket Restaurant:
https://www.nytimes.com/2017/07/18/dining/norway-food-neo-fjordic-chef-christopher-haatuft.html

Vi har også hatt en annen kampanje med lignende budskap hvor Bergen er hovedfokus i markedsføringen av Norge – Say Hallaien to the happiest people in the world:
«Hallaien»-kampanjen for Bergen og i samarbeid med Norwegian. Det ble laget en hovedfilm, og klippet opp i tematiske filmer (mat, aktiviteter, kultur). Noen ganger med profilbudskap, andre ganger med salgsbudskap fra Norwegian.

Hallaien

Se hovedfilmen for «Hallaien-kampanjen.
Øvrige filmer ser du på YouTube-kanalen vår.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s