Osterøy ny kommune med i Region Bergen

Bergens reiselivslag har fått en ny kommune med i reiselivssatsingen i Bergensregionen. Formannskapet i Osterøy kommune stemte tirsdag denne uken enstemmig for å gå med «Region Bergen». Det er veldig gledelig at Osterøy kommer med, og vi i reiselivslaget ser veldig frem til å samarbeide om å utvikle reiselivet på Osterøy!

Fjordslottet på Osterøy ligger kun 45 minutter fra Bergen.

Fjordslottet på Osterøy ligger kun 45 minutter fra Bergen.

Økt konkurransekraft
I konkurransen om de lønnsomme gjestene er det viktig å samarbeide. Vår region teller nå 12 kommuner: Sund, Fjell, Øygarden, Fedje, Austrheim, Radøy, Lindås, Meland, Masfjorden, Modalen, Bergen og nå også Osterøy. Selv om reiselivsnæringen internasjonalt er den næringens som vokser mest, er også konkurransen om kundene svært intens.

Bergensregionen står mye sterkere når den samlet møter den globale konkurransen. Når vi står sammen har vi også muskler til markedsføring av vår region, fra Sund i sør til Modalen i nordøst, både innen segmentene «Ferie og Fritid» og «MICE (Meeting, Icentive, Conference and Events).

Vi har fantastiske muligheter i vår region. Fra opplevelser i fjord og fjell innerst i Osterfjorden til kystopplevelser vest i regionen. På Osterøy skjer det spennende utvikling av reiselivet, blant annet ved å skape nytt liv i gamle Herlandsfossen kraftverk. Osterøy har også en rik kultur og kan by på aktiviteter i fjord og fjell. Bergen reiselivslag har allerede flere medlemmer på Osterøy.

Regionalisering av markedsføringen
Både på trykte og digitale plattformer vil man fremover tydelig se at Bergensregionen er blitt større. I Norway In Your Pocket 2018 til VisitNorway, er regionen (utenfor Bergen) presentert med hele 8 sider (opplag 100.000). Bergensguiden 2018 har utvidet regionsidene fra 8 til 20 sider (opplag 600.000), og nå holder vi på med på «regionalisere» nettsidene våre www.visitbergen.com, hvor regionen vil få en mye mer fremtredende rolle.

Her er vi avhengig av et godt samspill med medlemmene, ta gjerne kontakt med frode@visitbergen.com hvis du har innspill til forbedringer.

frode-nergaard-fjeldstad

Frode Nergaard Fjeldstad
Kystminister og prosjektleder Region Bergen
Bergen Reiselivslag / Bergen Tourist Board
Epost: frode@visitbergen.com
Tlf: 99 15 25 15

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s