Filmer med «wow»-faktor og 100.000 Bergen Guider på Flesland

Som Vestlandets hovedflyplass er Bergen lufthavn, Flesland en av de viktigste innfallsportene til landsdelen. Når du lander på Bergen Lufthavn Flesland, blir du i dag møtt med noen vakre bilder fra Bergen og Hordaland. Vi har fått tilgang til et unikt utstillingsvindu for å vise den fantastiske paletten med opplevelser i regionen vår.

Bergen - City of Gastronomy. Produsert av Bergen Reiselivslag / Kristoffer B. Fürstenberg

Bergen – City of Gastronomy. Produsert av Bergen Reiselivslag / Kristoffer B. Fürstenberg

Det viktige førsteinntrykket – å føle seg velkommen
Etter at den nye flyplassterminalen åpnet på Bergen lufthavn Flesland har tilreisende blitt møtt med en velkomstfilm på storskjermer i ankomsthallen og ved bagasjebåndene. Spektakulære klipp lokker turistene med det beste av det Bergen og regionen har å by på innen natur- og kulturbaserte opplevelser.
Nå har Bergen Reiselivslag produsert flere filmer som skal rullere på skjermene og skal dekke ulike tematiske områder innen natur- og kulturbaserte opplevelser.

Velkomstskjermer på Flesland. Produsert av Bergen Reiselivslag / Kristoffer B. Fürstenberg
Velkomstskjermer på Flesland. Produsert av Bergen Reiselivslag / Kristoffer B. Fürstenberg

Som Vestlandets hovedflyplass er Bergen lufthavn en av de viktigste innfallsportene til Hordaland og landsdelen, og med disse filmene har vi en unik mulighet til kunne påvirke velkomsten og førsteinntrykket og vise enda mer av hva regionen har å by på av opplevelser.

Temabasert og tidsaktuelt
Som en del av satsingen på digital innholdsproduksjon og profilering er det utarbeidet en plan for visning av innhold på ankomstskjermene. Her skal vi dekke ulike tematiske områder innen natur, kultur og opplevelser i hele regionen. Filmene skal rullere etter sesong og årstid, og presentere små og store opplevelser i hele Hordaland.


Høysesong for festivaler
Sommertid betyr festivaltid på Vestlandet. I de fem hektiske sommermånedene arrangeres det et stort antall festivaler innen temaer som for eksempel mat og drikke, musikk, ekstremsport og kystkultur. Mange av de tilreisende til regionen er her nettopp for å få med seg festivallivet, og vi har derfor valgt å lage en egen film som viser smakebiter fra det store tilbudet. I festivalfilmen som vil rotere på skjermene gjennom det kommende sommerhalvåret viser vi klipp fra blant annet Bergen Live, Ekstremsportveko, Bergen Matfestival, Knarvikmila og Tysnesfest, og ønsker med det alle festivalgjester velkommen til Bergen og regionen.

Tematisk film om aktiviteter. Produsert av Bergen Reiselivslag / Kristoffer B. Fürstenberg

Tematisk film om aktiviteter. Produsert av Bergen Reiselivslag / Kristoffer B. Fürstenberg

Aktiviteter og fjordturer
Å vise alt man kan gjøre i Bergen og regionen på ett minutt er mildt sagt en stor utfordring. Men gjennom en egen film om aktiviteter forsøker vi å presentere bredden i utvalget av naturbaserte opplevelser som er tilgjengelig fra Bergen. Dette inkluderer alt fra fotturer, sykling, via ferrata, bretur, kajakk, klatreparker til andre aktiviteter «til lands, til vanns og i luften med».

Men det er liten tvil om at fjordene er den største attraksjonen for de aller fleste tilreisende. Derfor har vi produsert en egen filmsnutt som viser fjordturer fra Bergen. Dette inkluderer turer drevet av flere store og små aktører, til både Sognefjorden og Hardangerfjorden, men også klipp fra de mindre fjord- og kystturene med avganger fra Bergen. Utvalget er stort, og ingen fjorder er like.


En smak av regionen
Bergen har blitt innlemmet i UNESCOs Creative Cities som en Gastronomiby. Dette er ikke bare noe Bergen by kan være stolt av, men også hele Hordaland og regionen rundt Bergen. Med en stolt matkultur, verdenskjente navn som Ørjan Johannessen og Geir Scheie, og restauranter som kan by på fantastiske smaker fra fjord, fjell og hav, har alle som besøker Bergen en mulighet til å oppleve heftige matopplevelser som setter en ekstra spiss på besøket. I filmsnutten som viser Bergen som City of Gastronomy, viser vi klipp fra den stolte matkulturen i regionen, kokkene og ikke minst de lekre rettene som serveres på de unike spisestedene. I Bergen kan man la smaksløkene fare vilt!


En Bergen Guide mens du venter
I tillegg til ankomstskjermene har Avinor i samarbeid med Bergen Reiselivslag fått ut brosjyrebrønner, der til enhver tid 10.000 Bergen Guider på norsk, engelsk, tysk og spansk vil være tilgjengelig både på innland og utland. Målet er at alle som ankommer landsdelen skal få en god velkomsthilsen, og bli trigget til å ta i bruk det fantastiske opplevelsestilbudet som finnes i regionen gjennom hele året, og forhåpentligvis bli noen dager til.

Tett samarbeid og masse positivitet fra Avinor
For å få til filmer og brosjyredistribusjon på Bergen lufthavn, Flesland har vi hatt et tett samarbeid med Avinor, over mange år. Fire skjermer viser filmer fra regionen (to ved bagasjebånd inn/utland og to i ankomsthallen). 100.000 stk. Bergen Guider skal ut til besøkende som reiser over flyplassen.

100 000 Bergen Guider på plass på Flesland.

Over 100.000 Bergen Guide brosjyrer på plass på Flesland.


Bergenskortet
 kjøpes på Deli de Luca – Flesland
Jo mer man opplever i Bergen, jo mer penger kan man spare. Bergenskortet har blitt enormt populært, og vi har opplevd økt salg fra både Turistinformasjonen i Bergen, fra nettsidene visitBergen.com og fra hotellene i byen.
Nytt av året er at Bergenskortet også kan kjøpes på Deli de Luca på Bergen lufthavn, Flesland. Med en liten videosnutt viser vi veien til kiosken, og hvor lett det er å kjøpe kortet som gir rabatter til et bredt utvalg av opplevelser i Bergen og regionen.

Med tematiske velkomstfilmer, Den Offisielle Bergen Guiden sentralt plassert på Flesland og Bergenskort som kan tas i bruk med én gang reisen i regionen starter – har vi fått det beste utstillingsvinduet for å vise den fantastiske paletten med opplevelser i regionen vår.

_mg_8719

Marianne Johnsen
Markedssjef Bergen Reiselivslag
marianne@visitBergen.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s