Gulen kommune er med på laget

I går vedtok Gulen kommune å bli med i prosjektet Region Bergen. Vi er veldig glad for at Gulen blir med, det betyr at alle kommunene i regionrådet for Nordhordland nå har meldt seg inn i Bergen Reiselivslag.

Gulatinget skilt fra veien

 

Samarbeider om markedsføring av Bergensregionen
Med Gulen favner nå Bergen Reiselivslag 12 kommuner i tillegg til Bergen (Sund, Fjell, Øygarden, Fedje, Gulen, Masfjorden, Lindås, Radøy, Meland, Austrheim, Modalen og Osterøy). Sammen står vi sterkere for å posisjonere Bergen som et attraktivt reisemål i en sterk global konkurranse.

Gulatingsloven er den eldste loven i Norden
Gulen er kanskje mest kjent for Gulatinget – som var det største lagtinget i Norge fra år 900 til 1300. Tinget var lovgivende, utøvende og hadde dømmende makt. Det strakte seg fra Sunnmøre i nord til Agder i sør, samt hele Setesdal, Valdres og Hallingdal. Skjerjehamn, som også huser Utkantfestivalen, er også et sted mange forbinder med Gulen, samt den flotte kysten som strekker seg innover fjordene opp mot de høye fjell. Gulen er også et sted mange bergensere har kjært – kommunen har totalt ca. 1000 hytter. Fra Bergen er det lett tilkomst via Nordled-båtene til Skjerjehamn, en tur som tar 1 time og 20 min.

Nettverk som bygger regionen
Bergen Reiselivslag består av over 400 medlemsbedrifter – en reiselivsklynge og et nettverk som bidrar til produktutvikling og nyskaping. Det er en vinn-vinn-situasjon både for by og land, hvor ulike aktører finner sammen og skaper nye attraktive produkter for våre tilreisende gjester til Bergensregionen.

frode-nergaard-fjeldstad

Frode Nergaard Fjeldstad
Kystminister og prosjektleder Region Bergen
Bergen Reiselivslag / Bergen Tourist Board
Epost: frode@visitbergen.com
Tlf: 99 15 25 15

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s