Nytt bookingsystem på visitBergen.com fra 2020

Du har kanskje hørt det du også: «Vi skulle hatt mer tid i Bergen!». Det er dessverre noe som ofte blir sagt av de som besøker oss. Vi har derfor stort fokus på å fortelle før du kommer, om alt du kan se og gjøre her. Med det håper vi å utvide oppholdstiden til våre cirka 3,5 millioner besøkende. Bra for våre medlemmer og bra for miljøet!

Billetter som bestilles på forhånd, forplikter. Det er positivt for våre medlemmer som kan planlegge drift av aktiviteten, turen, konserten eller overnattingsstedet i god tid. Vi ser også at forhåndssalg kan være med på å utvide sesongen, sette opp flere avganger og er totalt sett en god håndtering av gjester og godt vertskap.

martins-bergen-tours-0001_1024.jpg

Foto: Martin´s City Walking Tour – Bergen on Foot (Ny bookbar tur i år!)

GuestMaker booking – trofast traver

Vi har i mange år brukt et bookingsystem som heter GuestMaker booking. De ble høsten 2018 solgt til European Travel Group som skal bygge GuestMaker videre på en ny plattform. Vi har derfor i vinter gjort en omfattende undersøkelse på hvilke andre systemer som finnes på markedet og hva som totalt sett er det beste for Visit Bergen og for våre medlemmer.

Hvilke bookingssystem har vært vurdert? (Og her finnes det mange å ta av!)

De vi har undersøkt i detalj er Trekksoft, Screenbooking, Citybreak og Bokun.

Hva har vi vektlagt?

 • Pris
 • Brukervennlighet
 • Mulighet for integrasjoner med andre systemer
 • Mulighet for egne tilpasninger og egen utvikling

 Våre erfaringer viser:

 • Det er stor variasjon i pris. Priser omfatter årlig lisens, transaksjonsavgifter, integrasjoner, vedlikehold og utvikling
 • De fleste er relativt brukervennlige, men ingen av de er superenkle. Aktiviteter er ganske komplekst å selge, så superenkelt blir det kanskje aldri uansett
 • Det er også stor variasjon på hvor villig de ulike leverandørene er til å satse på integrasjoner og spesialutvikling (ingen av systemene har alt vi trenger)

Vårt valg av bookingleverandør fra 01.01.2020:

Vårt valg falt på Screenbooking. https://www.screenbooking.no/

Screenbooking er et bookingsystem utviklet for reisearrangører som produserer og selger turer og pakkede produkter. Dagens bookingsystem er utviklet med moderne teknologi, de siste 4 årene. Screenbooking er et av produktene som Screentek leverer. Screentek eies av Screenresort as og er søsterselskap av Synlighet, med kontorer i Norge (Bergen, Oslo, Trondheim) og Sverige (Malmø).

Screenbooking og visit Bergen

Fra venstre: Torbjørn Hansen (CEO og gründer av Screentek), Gjertrud Coutinho (webmaster Visit Bergen) og Anders Nyland (Reiselivsdirektør i Bergen).

Vår begrunnelse for valg av leverandør:

 • Pris: De var rimeligere enn alle andre. For noen var prisforskjellen så stor at våre medlemmer måtte hatt en usannsynlig høy vekst i salg bare for å dekke inn det som hadde kommet av økte kostnader. Selv om ikke pris alene var avgjørende, spiller det til slutt en ganske stor rolle når prisforskjellene er så store.
 • De satser på integrasjoner! Det er det ingen av de andre som gjør. Det betyr at de er villig til å ta en del kostnader knyttet til integrasjoner, og at de har et team som vedlikeholder dette. (For oss gjelder dette alt fra Fløibane-billetter til fjordturer, Ulriksbanen, Akvariet, VilVite – mange!)
 • Screenbooking er fra Bergen! Vi støtter opp under lokale bedrifter og arbeidsplasser, samt at vi ser veldig stor nytte av å kunne møtes fysisk og kunne sitte rundt et bord å få ting ordnet raskt.
 • De er villig til å utvikle systemet for å dekke våre behov. Og dette kommer alle våre medlemmer til gode, for ingen av systemene hadde alt som vi og dere trenger 😊
 • De viste stor vilje til å jobbe med oss som kunde. De stilte med både leder, selger, tekniker og utvikler på hvert eneste møte, noe som gjør ting mye enklere. (kontra veldig mange Skype møter én til én)

Litt om den andre hete kandidaten:

Mange kjenner sikkert Trekksoft som har vært Fjord Norge AS sin prefererte partner i mange år. I Bergen har vi tidligere ikke valgt å bruke Trekksoft fordi vi allerede hadde GuestMaker.

Trekksoft er et godt system, men dessverre satser de ikke på integrasjoner (de ønsker alle over på sitt system), og systemet er dyrere enn Screenbooking. Spesielt når det gjelder transaksjonsavgifter! I tillegg, noe som er viktig for oss og dere – de har ikke overnatting, kun aktiviteter.

Vi har derfor heller valgt å be Screenbooking om å lage en integrasjon mot Trekksoft, slik at våre medlemmer som allerede bruker Trekksoft likevel skal kunne selge sine aktiviteter på visitBergen.com og i Turistinformasjonen.

 Hva skjer videre:

 • De fleste som har online booking på visitBergen.com har nå fått tilsendt en mail med reviderte punkter på eksisterende avtale. Våre medlemmer kan selvsagt også bruke Screenbooking som eget bookingsystem akkurat som med GuestMaker i dag.
 • Deretter går sommeren som normalt med salg via GuestMaker på visitBergen.com.
 • Etterhvert som turene blir ferdig for sesongen, legger vi produktene over i Screenbooking. De som har produkter hele året, legger vi over når det passer ila høsten en gang.
 • De største medlemmene vil vi ta et møte med (sammen med Screenbooking) før vi legger produktene over. Det kan jo være at en ønsker å gjøre ting litt annerledes når en først har muligheten til å endre på ting. Mer informasjon om dette gis på individuell basis.
 • Når det er gjort, blir det opplæring. Det gjøres også på individuell basis. (alle er veldig forskjellig, og tar vi det samlet, blir det fort bare forvirring).
 • Lansering januar 2020 eller på individuell basis for de som også har vinterprodukter.

Vi har stor tro på at vi fortsatt skal være en viktig aktør for mange i reiselivsnæringen i Bergen og regionen. Vi skal gjøre vårt ytterste for å fortsette å markedsføre Bergen for å få enda flere tilreisende og for å utvide oppholdet til våre gjester.

Årets tall så langt viser en positiv økning på over 20 % i salg på visitBergen.com, så det lover bra før årets sommersesong starter for fullt.

Er du ikke bookbar, men ønsker å blir det?

Da er det bare å ta kontakt med meg! Årets sesong for booking på nett har startet for lenge siden, men vi tar gjerne en prat om hvordan vi skal få din bedrift bookbar online for 2020.

Gjertrud Coutinho
Bergen Reiselivslag
Webmaster visitBergen.com

_MG_8792 (2)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s