Internasjonale foreninger ønsker seg bort fra hovedstedene

Store internasjonale organisasjoner vil heller prioritere de såkalte nummer-to-byene til sine arrangementer fremfor hovedstedene og de store byene. «Dette er musikk i ørene for oss som skal hente hjem business til Bergen», sier kongressjef Arve Lindgren i Visit Bergen.

Det er de store byene som hittil har hatt de største forutsetningene for å hente hjem de store arrangementene fra internasjonale foreninger og organisasjoner. Slik er det ikke lenger, ifølge de 20 internasjonale foreningene som deltok på frokostmøtet til The Alliance of Brain Cities i forkant av IMEX 2019 i Frankfurt.

«Det var fascinerende å se bredden i utvekslingen av ideer og meninger blant foreningene som deltok på frokostmøtet. Spesielt inspirerende var det å høre om deres ønske om å velge mindre byer for deres arrangementer», sier talsperson for The Alliance of Brain Cities Miikka Valo i Visit Espoo i en pressemelding.

Ser etter verdi i destinasjonene
Det blir ifølge foreningene stadig mindre viktig å skille seg ut med fasiliteter, hoteller, arenaer og programmer for å være en attraktiv vertskapsby. Grunnen til den økende interessen for nummer-to-byene er at arrangementene har potensial til å skape større ringvirkninger og bli ansett som mer verdifulle i de mindre destinasjonene.

«Derfor er det så viktig for oss å vise hvilken verdi det har for Bergen å være vertskap for store internasjonale kongresser. En kongress gir ikke bare en økonomisk verdi for Bergen, den gir også store ringvirkninger innenfor forskning og utvikling lokalt. Bergen blir rett og slett en bedre by å bo i etter en avholdt fagkongress», sier Kongressjef Arve Lindgren i Visit Bergen, som var til stede under IMEX 2019 i Frankfurt.

Etikk, troverdighet og bærekraft
Åpenhet er også et viktig stikkord for å vinne store arrangementer i fremtiden. Det betyr at destinasjonene ikke bare må levere stor verdi, men også kan vise at de er kommersielt troverdige, korrupsjonsfri og kan gi et tilbud som er i tråd med deres egen etikk. Bærekraft ble et sentralt diskusjonstema på frokostmøtet i Frankfurt.

«Bærekraftsbegrepet har mange sider. Sosial rettferdighet og økonomisk stabilitet er for mange minst like viktig som miljøaspektet når de skal velge en destinasjon for en konferanse som skal skape verdi for omverdenen. Bergen har store muligheter til å ta en posisjon når det gjelder bærekraft, og det skal vi jobbe mye med i tiden som kommer», sier Lindgren i Visit Bergen.

Under IMEX 2019 i Frankfurt hadde Visit Bergen over 50 møter med potensielle kunder innen møte-og arrangementsmarkedet som vurderer å legge sine arrangement til Bergen. Vi forventer en større etterspørsel fra kongressmarkedet internasjonalt, da fokuset ligger på selve arven og ringvirkninger etter arrangementet også hos de internasjonale foreningene.

The Alliance of Brain Cities består av fire skandinaviske storbyer:
• Århus, Danmark
• Espoo, Finland
• Bergen, Norge
• Uppsala, Sverige

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s